Opleiding Kynologisch Masseur Basis ism Kynomassage®

Soms is er een missie, die je niet in woorden kan vertellen,
Gelukkig kunnen wij, ze via onze handen voortdragen …..

Opleiding Massage voor honden…

Het is niet enkel quality time & verwennerij, zoals de meeste verstaan onder massage, maar het is ook medisch bewezen dat massage een positieve invloed heeft op de gezondheid, ontdek en ervaar de meerwaarde & diepgang die je met massage kan bereiken,

Het lichaam werkt op bloedsdoorstroming, waar er geen doorstroming is, krijg je symptomen van blokkades, opstapeling van afvalstoffen en emoties, onder de huid zitten zenuwuiteinde die prikkeloverdracht maken en in verbinding staan met het zenuwstelsel, deze stuurt signalen door naar de hersenen, die op hun beurt weer verantwoordelijks zijn voor afscheiding van hormonen en neurotransmitters, deze zijn essentieel voor een gezond inwendig milieu van onze hond …
Simpele dingen in het dagdagelijks leven brengen prikkels, daar onze hond vanuit zijn instinct vlucht gedrag vertoont is het sympatisch zenuwstels vaak sneller actief, het is dus zeer belangrijk om hier evenwicht in te brengen via het parasympatisch zenuwstelsel, het is dus ook verklaarbaar waarom we honden met gedragsproblemen hier heel goed mee kunnen ondersteunen, en het belangrijk is om de overvloedige prikkeloverdracht te beperken of tijdig te ledigen, let wel op vandaar is het heel belangrijk om duidelijk kennis van zaken te hebben, anders breng je waarschijnlijk,  met alle goede bedoeling, helaas nog meer prikkels toe…..

Wil je graag meer weten ….. wij starten in samenwerking met Kynomassage een geaccrediteerde opleiding,

Wilt u graag uw eigen hond goed willen leren lezen en ondersteunen of wilt u dit professioneel gaan toepassen, denk aan een de meerwaarde die dit kan brengen in een trimsalon, bij de dierenarts, opvang enderg…
deze opleiding is voor iedereen toegankelijk, door veel praktijkoefeningen en uitgebreide begeleiding bij de casussen.

Ben je al werkzaam binnen  het werkveld, kun je een verkorte cursus volgen.

Meer informatie over de module kun je vinden in de KYNOMASSAGE STUDIEGIDS 2019.

Deze kun je vrijblijvend opvragen, contacteer ons info@tamsdoghouse.be

 

Deze opleiding wordt georganiseerd in samenwerking met Kynomassage®.
        Kynomassage® is een CRKBO geregistreerde instelling die als onderwijs voldoet aan de voorwaarden voor kort beroepsonderwijs.De te behalen papieren en bijbehorende niveaus 1,2 en 3 zijn erkend door de beroepsvereniging voor Kynologisch Masseurs en Massagetherapeuten ‘Palpabel’.

Wat biedt de opleiding en waarom massage voor honden?

Welke invloed heeft massage op het lichaam en op gedrag?
Toegepaste anatomie en fysiologie (o.a cel- en weefselleer, huid, skelet, spierstelsel, zenuwstelsel, bloedvaten- en lymfevaten stelsel).
Botten, gewrichten en oppervlakkige spieren kunnen lokaliseren en benoemen.
Basis bewegingsleer: vaardigheden ontwikkelen in het observeren van het lichaam in stand en in beweging om onregelmatigheden op te kunnen sporen. Palperen van het gehele lichaam: vaardigheden ontwikkelen in het opsporen van plekken van aandacht.
Analyseren van waarnemingen van observatie en palpatie, als basis voor de keuze van de massagesessie.
Observeren van communicatiesignalen tijdens aanraking en massage

(kalmerende signalen, stresssignalen, dreigsignalen, stress ontladende signalen).
Uitleg en toepassen klassieke massagegrepen en massagetechnieken.
Sessie bewust aanraken: werken met korte en zachte aanrakingen met als doel lichaamsbewustzijn verhogen, concentratie verbeteren, communicatie. bevorderen; fysiologische effecten in beweging brengen.
Deelmassages hoofd, voorhand, rug, buik en achterhand: leren masseren op de verschillende delen van het lichaam met als doel het in beweging brengen van huid en bindweefsel; opwarmen en losmaken van spieren, soepel houden van gewrichten.
Werken in communicatie met de hond: signalen van de hond goed leren interpreteren leren te werken op basis van de kleinste communicatiesignalen.
Wanneer mag je niet masseren?
Wanneer schakel je een specialist in?
Werken met klanten: afnemen anamnese, observatie en palpatie, keuze van de massagesessie en het advies.

Wij geven 2 soorten modules: